8.Sınıf Matematik Üslü Sayılar Testleri Çöz

DersHocasi.Net

Takdir Teşekkür Hesaplama

4.Sınıf 5.Sınıf 6.Sınıf ~

7.Sınıf ~8.Sınıf~9.Sınıf~

10.Sınıf ~11.Sınıf ~12.Sınıf

yenii6.Sınıf Video Soru Çöz yenii7.Sınıf Video Soru Çöz yenii8.Sınıf Video Soru Çöz
Tüm konuların Tüm Sınıfların Çözümlü Testleri 1 Hafta Sonra Sitemizde Bulabileceksiniz... Takipte Kalın....

8.Sınıf Matematik Üslü Sayılar Testleri Çöz

Dershocasi.Net Sitemize hoş geldiniz. Sitemiz Eğitim Kategorisinde Hizmet Vermekte Olup Her Türlü Güncel Bilgiyi Rahatlıkla Takip Edebilirsiniz. Sitemiz Siz Değerli Üyelerimize Bilgi vermek Bilgilerini Almak Konular Hakkında Detaylı Bilgi Sahibi Olaları İçin Açılmış Tamamıyla Ücretsiz Bir Portaldır. Ücretsiz olmasının sebebi sizlere kaliteli ve değerli bilgileri kaliteli olarak sunmaktır. Amacımız sizden para kazanmak değil sizden hayır duanızı almaktır. Sizden Sadece "ALLAH RAZI OLSUN" demeniz için Çalışıyoruz.. Sitemiz Hakkında yorumlar yapabilir ve öneriler sunabilirsiniz...

8.Sınıf Matematik Üslü Sayılar Tetleri Çöz

,8.Sınıf testler,matematik testleri çöz, ekol hoca Matematik testleri,

matematiğin en gözde konularını matematiğin en güzel konularını bulup sizlere sunmak istiyoruz arkadaşlar matematikte artık sorununuz kalmayacak 8.sınıf öğrenciler içim matematiği baştan öğreteceğimiz matematiği baştan yazacağımız sorulara bakabilirsiniz…

1 ) ifadesinin eşiti nedir?
A) 32                 B) -32
C) 64                 D) 1/64

2 ) ifadesinin en sade şekli aşağıdakilerden hangisidir?
A)
B)
C)
D)

3 ) ise x kaçtır?
A) 1        B) 2
C) 3         D) 4

4 ) x ve y reel sayı olmak üzere kaçtır?
A) 2           B) -2
C) 4           D) 6
5 )
A) 2/5       B) 9/5
C) 5          D) 1/5

6 ) ise x kaçtır?
A) -2         B) 2
C) -3         D) -1

7 ) ise x kaçtır?
A) 1                 B) 2                 C) 3                   D) 4
8 ) ise x kaçtır?
A) 1                    B) -1                  C) 2            D) 5
9 ) ise x, y kaçtır?
A) 4            B) 6                C) 8                 D) 16
10 ) ifadesinin yarısı kaçtır?
A) 1/2                    B) 95          C) 125              D) 10

 

 

11 ) eşitliğini sağlayan x değerlerinin toplamı kaçtır?
A) 9                B) 6              C) 5                    D) 3
12 ) 0,16 sayısının karekökü aşağıdakilerden hangisidir?
A) 0,04                     B) 0,4              C) 0,8           D) 0,2

13) x-y ile x+y+4 aralarında asal sayılardır. olduğuna göre x.y kaçtır?
A) 12        B) 18      C) 32       D) 36
14 ) a + 2b – 1 ve a – b aralarında asal sayılardır. 15( a + 2b – 1) = 25 ( a – b ) ise a² + b² kaçtır?
A) 5         B) 13       C) 17       D) 25
15 ) ifadesinin asal sayı belirtmesi a ’nın alabileceği kaç farklı değer vardır? + ifadesinin alabileceği en büyük değer kaçtır? ifadesinin asal sayı belirtmesi a ’nın alabileceği kaç farklı değer vardır?
A) 5        B) 4           C) 3          D) 2
16 ) x ve y doğal sayılar olmak üzere x² – y² = 23 olduğuna göre 2x + y kaçtır?
A) 35        B) 28         C) 21        D) 18
17 ) x ve y doğal sayılar olmak üzere (3x + 1).(y + 4) =13 olduğuna göre x + y kaçtır?
A) 11        B) 10        C) 9          D) 8
18 ) Aşağıdakilerden hangisi daima doğru değildir?
A) 15 ile 21 aralarında asal değildir.
B) Aralarında asal iki sayıdan her biri daima asaldır.
C) İki asal sayı daima aralarında asaldır.
D) 7 ile 17 aralarında asaldır.
19 ) a , b , c asal sayılardır. ab – bc = 13 olduğuna göre a b c toplamı kaçtır?
A) 48       B) 56          C) 68         D) 78
20 ) a ve b birbirinden farklı asal sayılardır. ifadesinin

A) 13          B) 17              C) 29         D) 39

 

 1:C 
 2 : A 
 3 : C 
 4 : B 
 5 : C 
 6 : A 
 7 : D 
 8 : B 
 9 : C 
 10 : A 
 11 : C 
 12 : B 
 13 : D 
 14 : C 
 15 : B 
 16: A 
 17: C 
 18 : B 
 19 : D 
 20 : C 

Benzer Konular

8. sınıf örüntüler ve Süslemeler Çözümlü Sorular

8. sınıf örüntüler ve Süslemeler Çözümlü Sorular

8. sınıf örüntüler ve Süslemeler Çözümlü Sorular...

8.Sınıf İngilizce Testleri Soruları Çöz

8.Sınıf İngilizce Testleri Soruları Çöz

8.Sınıf İngilizce Testleri Soruları Çöz İngilizceyi sevmiyor musun ve bir çok kişi gibi sende ingilizcede...

8.Sınıf İngilizce Empathy Testleri Soruları

8.Sınıf İngilizce Empathy Testleri Soruları

8.Sınıf İngilizce Empathy Testleri Soruları İngilizceyi sevmiyor musun ve bir çok kişi gibi sende ingilizcede zorlanı...

8.Sınıf İngilizce Preferences Testleri Soruları

8.Sınıf İngilizce Preferences Testleri Soruları

8.Sınıf İngilizce Preferences Testleri Soruları İngilizceyi sevmiyor musun ve bir çok kişi gibi sende ingilizcede zorlanı...

8.Sınıf İngilizce hang around Testleri Soruları

8.Sınıf İngilizce hang around Testleri Soruları

8.Sınıf İngilizce hang around Testleri Soruları İngilizceyi sevmiyor musun ve bir çok kişi gibi sende ingilizcede...

Facebook İle Yorum Yapmaya Ne Dersin?

Facebook İle Yorum Yapmaya Ne Dersin?

Yazıya Yapılan Yorumlar

  1. melisa diyor ki:

    yaa çok zor

  2. Yusuf Yeral diyor ki:

    böyle sorumu olur

  3. Yusuf Yeral diyor ki:

    11.soru da hatalı lütfen dikkat edin

  4. Yusuf Yeral diyor ki:

    3.soru hatalıdır lütfen dikkat ediniz…

61 Sorgu 0,502Site Haritası Site HaritasıReklam Gizlilik Politikası

Dershocasi.Net sitemizde illegal içeriklere yer verilmez. Sitemizde yer alan içeriklerle ilgili telif hakkı iddiasında bulunan kişi ya da kurumlar bizlere iletişim adresinden ulaşabilirler. İlgili içerik gerekli görüldüğü takdirde en geç 24 saat içerisinde derhal kaldırılacaktır.

Yukarı