8.Sınıf Sosyal Bilgiler Vatandaşlık ve Demokrasi Testleri Çöz

DersHocasi.Net

Takdir Teşekkür Hesaplama

4.Sınıf 5.Sınıf 6.Sınıf ~

7.Sınıf ~8.Sınıf~9.Sınıf~

10.Sınıf ~11.Sınıf ~12.Sınıf

yenii6.Sınıf Video Soru Çöz yenii7.Sınıf Video Soru Çöz yenii8.Sınıf Video Soru Çöz
Tüm konuların Tüm Sınıfların Çözümlü Testleri 1 Hafta Sonra Sitemizde Bulabileceksiniz... Takipte Kalın....

8.Sınıf Sosyal Bilgiler Vatandaşlık ve Demokrasi Testleri Çöz

Dershocasi.Net Sitemize hoş geldiniz. Sitemiz Eğitim Kategorisinde Hizmet Vermekte Olup Her Türlü Güncel Bilgiyi Rahatlıkla Takip Edebilirsiniz. Sitemiz Siz Değerli Üyelerimize Bilgi vermek Bilgilerini Almak Konular Hakkında Detaylı Bilgi Sahibi Olaları İçin Açılmış Tamamıyla Ücretsiz Bir Portaldır. Ücretsiz olmasının sebebi sizlere kaliteli ve değerli bilgileri kaliteli olarak sunmaktır. Amacımız sizden para kazanmak değil sizden hayır duanızı almaktır. Sizden Sadece "ALLAH RAZI OLSUN" demeniz için Çalışıyoruz.. Sitemiz Hakkında yorumlar yapabilir ve öneriler sunabilirsiniz...

8.Sınıf Sosyal Bilgiler Vatandaşlık ve Demokrasi Testleri Çöz

,8.Sınıf sosyal bilgiler testi çöz, 8.sınıf test çöz, 8.Sınıf sbs testleri çöz,

8.Sınıf öğrenciler için hazırladığımız sosyal bilgiler testleri sizlerin sınavlarında ve diğer sbs ya da başarı yada bilgi yarışmalarında başarılı olmanızın anahtarını saklıyor.. Sizlerin Derslerinde başarı sağlamaları için hazırladığımız bu sitemiz çok mükemmel başarılar sağlayacaktır..

1. İnsan, toplum içinde doğar, yaşar ve ölür. Tek başına yaşayamaz. Toplum halinde yaşarken, kargaşaları önlemek için bir otoriteye ihtiyaç duymuştur. Bundan dolayı
siyasi bir örgütlenme olan devlet doğmuştur.
Yukarıdaki paragrafa göre, aşağıdaki yargılardan hangisine ulaşılamaz?
A) İnsan, toplum içinde yaşamaya gereksinim duyar.
B) İnsanlar güvenli bir ortamda yaşamak için bir otoriteye ihtiyaç duymuştur.
C) Toplum yaşamı örgütlenmeyi gerektirir.
D) Toplu halde yaşayan insanlar kargaşaları kendi güçleri oranında önlerler.

2. Aşağıdakilerden hangisinde millet kavramının tanımı doğru olarak verilmiştir?
A) Aynı topraklar üzerinde yaşayan, aralarında dil, duygu, ülkü, gelenek ve görenek birliği olan insan topluluğudur.
B) Halkın, sesini ülke yöneticilerine duyurmak amacıyla oluşturdukları gönüllü birlikteliktir.
C) İnsanların, bir arada yaşadığı toprak parçasıdır.
D) Toprak bütünlüğüne dayalı, siyasal bakımdan örgütlenmiş hukuksal bir varlıktır.

3. Aşağıdakilerden hangisi yurt(vatan) kavramının doğru tanımıdır?
A) Üstün bir otoriteye uyan insan
topluluğunun oluşturduğu hukuksal bir örgüttür.
B) Devletin yönetme yetkisidir.
C) Bir ulusun üzerinde yaşadığı, varlığını sürdürdüğü toprak parçasıdır.
D) Aynı toprak üzerinde yaşayan insan topluluğudur.

4. Aşağıdakilerden hangisi devletin temel özellikleri arasında yer almaz?
A) Devlet otoritesi siyasidir.
B) Devlet otoritesi devamlıdır.
C) Devlet otoritesi toplum yararına çalışır.
D) Devlet otoritesi hukuku tanımaz.

5. Aşağıdakilerden hangisi Anayasamızın değiştirilemez hükümlerinden biri değildir?
A) Devletin yönetim şekli,
B) Cumhuriyetin nitelikleri,
C) Devletin başkenti,
D) Seçimlerin kaç yılda bir yapılacağı

6. Aşağıdakilerden hangisinin demokrasilerde yeri yoktur?
A) Eşitlik
B) Özgürlük
C) Ulusal egemenlik
D) Çıkarcılık

7. Aşağıdakilerden hangisi demokrasinin dayandığı temel ilkelerden biri değildir?
A) Ferdiyetçilik
B) Özgürlük
C) Çoğulculuk
D) Eşitlik

8. Aşağıdakilerden hangisi Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yönetim yapısı ile ilgili yanlış bir bilgidir?
A) Genel yönetim, merkez örgütü ve taşra örgütü olmak üzere ikiye ayrılır.
B) Merkezi yönetimin başında Cumhurbaşkanı ve Bakanlar Kurulu bulunur.
C) İllerdeki yönetim işleri, Kaymakamın başkanlığında yürütülür.
D) Bakanlar Kurulu, Başbakan ve Bakanlardan oluşur.

9. Tüm insanlar doğuştan bazı haklara sahiptir. Temel haklar adını alan bu haklar devredilemez, vazgeçilmez haklardır.
Buna göre aşağıdakilerden hangisi temel haklardan birdir?
A) Yaşama hakkı
B) Seçme hakkı
C) Toplu sözleşme ve grev hakkı
D) Seçilme hakkı

10. Aşağıdakilerden hangisinde sivil toplum örgütü doğru olarak tanımlanmıştır?
A) Aynı topraklar üzerinde yaşayan insan topluluğudur.
B) Aynı görüşü savunan kişilerin oluşturduğu gönüllü kuruluşlardır.
C) Halkın kendi kendisini yönetmesidir.
D) Devlet teşkilatında çalışan görevlilerdir.

11. Aşağıdakilerden hangisi kamu kavramını ifade eder?
A) Aynı görüşü paylaşan kişiler
B) Aynı bölgede yaşayan insanlar
C) Bir ülkede yaşayan bütün insanlar
D) Yöneticilerin ortak düşüncesi

12. Aşağıdakilerden hangisi yerel yönetim birimlerinden biri değildir?
A) İlçe yönetimi
B) Köy yönetimi
C) Belediye yönetimi
D) İl özel idaresi

13. Doğrudan Demokrasi ilk ortaya çıkan demokrasi örneğidir. Bu tür demokraside halkın tümü zaman zaman toplanarak devlet işlerini görüşüp karara varırdı.
Buna göre günümüzde doğrudan demokrasinin uygulanmasını aşağıdakilerden hangisi zorlaştırmıştır?
A) Seçim sistemi
B) İnsan haklarının gelişmesi
C) Nüfusun kalabalıklığı
D) Halkın isteksizliği

14. Devlet sürekli bir kurumdur. Bu sürekliliği otoriteyle sağlar.
Devlet bu otorite gücünü aşağıdakilerden hangisinden alır?
A) Silahlı kuvvetlerinden
B) Yabancı güçlerden
C) Sivil toplum örgütlerinden
D) Yasalardan

15. Aşağıdakilerden hangisi Cumhurbaşkanı’nın görev ve yetkileri arasında yer almaz?
A) Devleti yurt içinde ve dışında temsil eder.
B) Bazı yüksek memurları atar.
C) Yasaları yapar.
D) Uluslararası antlaşmaları onaylar.

16. Aşağıdakilerden hangisi Temsili Demokrasi’nin özellikleri arasında yer almaz?
A) Seçilenlerin yönetim ve yasama yetkisini kullanmaları
B) Halkın yasaları veto hakkına sahip olması
C) Vatandaşların siyasal baskı kurabilmesi
D) Temsilcilerin belli bir dönem için seçilmesi

17. Demokraside vatandaşlar ülke yönetimine aşağıdaki haklardan hangisini kullanarak katılabilirler?
A) Sağlık hakkı
B) Toplu sözleşme ve grev hakkı
C) Seçme ve seçilme hakkı
D) Yaşama hakkı

18. Günümüzde, seçme, seçilme ve siyasal faaliyetlerde bulunma gibi siyasal hakları kullanabilmenin ön koşulu
aşağıdakilerden hangisidir?
A) O ülkenin vatandaşı olmak
B) Kırk yaşını doldurmuş olmak
C) Yüksek okul mezunu olmak
D) En az bir yabancı dil bilmek

19. Mülki yönetim bölümlerinden en kapsamlı olanı il yönetimidir.
Aşağıdakilerden hangisi il yönetiminin bölümlerinden biri değildir?
A) Vali
B) İl özel idaresi
C) İl yönetim başkanları
D) İl İdare Kurulu

20. İli vali yönetir. Vali; ilde devletin, hükümetin ve ayrı ayrı her bakanlığın temsilcisidir.
Buna göre aşağıdakilerden hangisi valinin görev ve yetki alanının dışındadır?
A) Hükümet emirlerini uygulamak.
B) Kamu düzenini ve güvenliğini sağlamak.
C) Devlet tüzel kişiliğini temsil etmek.
D) Türk Silahlı Kuvvetlerine başkomutanlık yapmak.

Benzer Konular

8. sınıf örüntüler ve Süslemeler Çözümlü Sorular

8. sınıf örüntüler ve Süslemeler Çözümlü Sorular

8. sınıf örüntüler ve Süslemeler Çözümlü Sorular...

8.Sınıf İngilizce Testleri Soruları Çöz

8.Sınıf İngilizce Testleri Soruları Çöz

8.Sınıf İngilizce Testleri Soruları Çöz İngilizceyi sevmiyor musun ve bir çok kişi gibi sende ingilizcede...

8.Sınıf İngilizce Empathy Testleri Soruları

8.Sınıf İngilizce Empathy Testleri Soruları

8.Sınıf İngilizce Empathy Testleri Soruları İngilizceyi sevmiyor musun ve bir çok kişi gibi sende ingilizcede zorlanı...

8.Sınıf İngilizce Preferences Testleri Soruları

8.Sınıf İngilizce Preferences Testleri Soruları

8.Sınıf İngilizce Preferences Testleri Soruları İngilizceyi sevmiyor musun ve bir çok kişi gibi sende ingilizcede zorlanı...

8.Sınıf İngilizce hang around Testleri Soruları

8.Sınıf İngilizce hang around Testleri Soruları

8.Sınıf İngilizce hang around Testleri Soruları İngilizceyi sevmiyor musun ve bir çok kişi gibi sende ingilizcede...

Facebook İle Yorum Yapmaya Ne Dersin?

Facebook İle Yorum Yapmaya Ne Dersin?

Yazıya Yapılan Yorumlar

  1. şüpheli diyor ki:

    emin misin bu cevaplar doğrumu

  2. buse diyor ki:

    çoooooooooook güzeldi

  3. nisanaz diyor ki:

    sınavlar nasıl miileett benimkini sormayın çok kötü kendimden beklemezdm derslerim iyi hata baya hava atıyorum sanmayın sakın ole biri değilim ama beklemiyordum kötü oldu bu :P :P :P :P ;) ;) *) *)

  4. SU diyor ki:

    hıı bu arada ferdiyetçilik ne arkadaşlar biz öğrenmedikte :( :( :( :) :) :) :) :P :P :P

  5. su diyor ki:

    asıl bence sen yanlış biliyorsun mardinli cevabı D şıkkı olarak düşünüyorum ben…

  6. ebru diyor ki:

    cevap anahtarı e yok :love: :) :) :) :( :( :( :23:

  7. Anonim diyor ki:

    Devletin yönetim şekli değiştirilemez başkent değiştirilemez seçimlerin kaç yılda bir yapılacağı değiştiremeyecekte ama cumhuriyetin nitelikleri değiştirilir…mardinliyim

  8. Bayram diyor ki:

    5b Yusuf yanlış yaptın cevabı isteyen bana sorabilir mardinliyim…

  9. Bayram diyor ki:

    Çok kolay bu sorular bana vız gelir turist olarak gider Adana’dan yazıyorum mardinliyim

  10. furkan diyor ki:

    aynı test diğer sitelerde de var ayrıca cevapları da yok :((

  11. Yusuf diyor ki:

    1-) C 2-) D 3-) C 4-) D 5-) D 6-) D 7-) A 8-) A 9-) A 10-) B 11-) A 12-) D

60 Sorgu 0,507Site Haritası Site HaritasıReklam Gizlilik Politikası

Dershocasi.Net sitemizde illegal içeriklere yer verilmez. Sitemizde yer alan içeriklerle ilgili telif hakkı iddiasında bulunan kişi ya da kurumlar bizlere iletişim adresinden ulaşabilirler. İlgili içerik gerekli görüldüğü takdirde en geç 24 saat içerisinde derhal kaldırılacaktır.

Yukarı