9.Sınıf Matematik Bölünebilme Testleri Çöz

DersHocasi.Net

Takdir Teşekkür Hesaplama

4.Sınıf 5.Sınıf 6.Sınıf ~

7.Sınıf ~8.Sınıf~9.Sınıf~

10.Sınıf ~11.Sınıf ~12.Sınıf

yenii6.Sınıf Video Soru Çöz yenii7.Sınıf Video Soru Çöz yenii8.Sınıf Video Soru Çöz
Tüm konuların Tüm Sınıfların Çözümlü Testleri 1 Hafta Sonra Sitemizde Bulabileceksiniz... Takipte Kalın....

9.Sınıf Matematik Bölünebilme Testleri Çöz

Dershocasi.Net Sitemize hoş geldiniz. Sitemiz Eğitim Kategorisinde Hizmet Vermekte Olup Her Türlü Güncel Bilgiyi Rahatlıkla Takip Edebilirsiniz. Sitemiz Siz Değerli Üyelerimize Bilgi vermek Bilgilerini Almak Konular Hakkında Detaylı Bilgi Sahibi Olaları İçin Açılmış Tamamıyla Ücretsiz Bir Portaldır. Ücretsiz olmasının sebebi sizlere kaliteli ve değerli bilgileri kaliteli olarak sunmaktır. Amacımız sizden para kazanmak değil sizden hayır duanızı almaktır. Sizden Sadece "ALLAH RAZI OLSUN" demeniz için Çalışıyoruz.. Sitemiz Hakkında yorumlar yapabilir ve öneriler sunabilirsiniz...

 9.Sınıf Matematik Bölünebilme Testleri Çöz

9.sınıf lise öğrencileri için en güzel şekilde hazırlanmış olup çok güzel şekilde sizlere sunduğumuz bu sistemdesizlerin başarılı bir öğrenci olmasını sağlıyoruz…
1) x bir tamsayıdır.7x+6 ile 8x-3 sayıları ardışık ve 3 ile bölünebilen iki tamsayıdır.Buna göre x in alabileceği değerler çarpımı kaçtır?
A)50           B)60          C)72         D)78         E)84

2) 5 ile kalansız bölünebilen ardışık üç tamsayının  her birine 3 eklenirse bu üç sayının toplamı 114 oluyor.Bu sayının en küçüğü kaçtır?
A)45          B)40          C)35         D)34         E)30

3) Kalansız bölme işleminde bölünen ile bölenin toplamı 300 ve bölüm 14 tür. Bölünen sayı kaçtır?
A)12        B)14         C)16         D)18        E)20

4)  x sayısının y sayısına bölündüğünde bölüm 2 ve kalan k dır. y sayısının k sayısına kalansız bölümü z olduğuna göre, x in k ya bölümünde kalan sıfır ise, bölüm kaçtır?
A)y                B)z           C)z+1        D)2z        E)2z+1

5) (x7y8) sayısı 36 ile tam bölündüğüne göre kaç tane farklı (x7y8) sayısı yazılabilir?
A)3              B)4           C)5           D)6           E)7

6) 647aa  beş basamaklı sayısının 4 ile bölünmesinden kalan 3 ‘tür. Bu sayının 9 ile bölünebilmesi için  “ a “  ne olmalıdır?
A)3              B)4             C)5            D)6       E)7

7) a,b,c sayıları 3 ile tam bölünen tamsayılar olmak üzere a.b=18   b.c= 54  ise a+b+c toplamı enaz kaçtır?
A)12            B)18         C)15        D)21       E)9

8) 3a52b sayısı 45 ile bölündüğünde 17 kalanını veriyor.Buna göre a nın alabileceği değerler toplamı kaçtır?
A)6            B)9              C)12          D)14           E)17

9) A)9          B)24            C)30       D)60         E)72

10) 50 ile 250 sayıları arasında kaç tanesi 3 veya 4 ile tam bölünür
A)117     B)110        C)108     D)101       E)100

11) (61a) üç basamaklı sayısı 6 ile tam bölünebildiğine göre, a kaç farklı değer alabilir?
A)1           B)2             C)3        D)4        E)5

12) Dört basamaklı (3a6b) sayısı, 5 ile bölündüğünde 2 kalanını vermektedir. Bu sayı 3 ile tam bölünebildiğine göre, a kaç farklı değer alabilir?
A)3            B)4             C)5          D)6            E)7

13) Rakamları sıfırdan ve birbirinden farklı dört basamaklı (5a4b) sayısı 36 ile tam bölünebildiğine göre, a kaçtır?
A)1               B)2               C)3       D)4          E)5

14) (a251b) sayısı 55 ile tam bölünebilen 5 basamaklı bir tek sayıdır. Buna göre, a kaçtır?
A)3             B)4          C)5          D)6           E)7

15) (5a15b) beş basamaklı sayısının 45 ile bölümünden kalan 1 dir. Bu koşulu sağlayan kaç farklı (5a15b) sayısı vardır?
A)2             B)3             C)4         D)5          E)6

16)  42a3b beş basamaklı bir sayı olup, 18 ile bölünebilmektedir.
a < b koşuluna uyan kaç tane (a,b) ikilisi vardır?
A)  5         B)4          C)3            D)2             E)1

17) b=2a koşuluna uyan 12ba şeklinde 4 ile bölünebilen kaç tane sayı yazılabilir?
A)5          B)4        C)3          D)2        E)1

18) a,b,c rakam a<b<c  b=2.a  olmak üzere 3 ile tam bölünen kaç tane üç basamaklı  (abc) sayısı vardır?
A)             B)4          C)5         D)6         E)7

19)    X= 3273.430212+7344 sayısının 9 ile bölümünden kalan kaçtır?
A)4             B)5            C)6           D)7          E)8

20) b<a olmak üzere (23a4b) sayılarından kaç tanesi 12 ile tam bölünür
A)4             B)5           C)6            D)7         E)8

21) sıfırdan ve birbirinden farklı a,b,c,d rakmlarını kullanarak yazılabilen 24 tane sayının toplanıyor.Buna göre  aşağıdakilerden hangisi kesinlikle dogrudur.
A)6 ile bölünür       B)9 ile bölünür C)14 ile bölünür   D)teksayıdır.              E) beş basamaklı bir sayıdır

22) A434A0 sayısındaki A rakamının hangi değeri için bu sayı 36 ile bölünebilir?
A) 1            B)3          C)8       D)9           E)7

23) İki basamaklı doğal sayılardan kaç tanesi 5 veya 6 ile tam bölünür?
A)16           B)18         C)24          D)28        E) 30

24) Rakamları birbirinden farklı üç basamaklı en büyük doğal sayı ile rakamları birbirinden farklı en  küçük doğal sayının farkı aşağıdakilerden hangisi ile kalansız bölünemez?
A)  3       B)  5      C)  15      D)  17       E)  59

25) 0! + 2! + 4! + 6! + … + 140! toplamının birler basamağındaki rakam nedir?
A)  7            B) 8       C) 9             D) 2           E)5

1-C 2-D  3-E 4-E 5-C 6-C 7-B  8-D 9-D 10-D 11-B 12- D 13-A 14-B 15-C 16-D 17-D 18-E 19-A 20-B 21-A 22-C23-E24-D 25-A

Benzer Konular

ÖZEL DENKLEM  PROBLEMLERİ   HAKKINDA  ÇIKMIŞ  TÜM SORULAR VE CEVAPLARI  ( TEST )

ÖZEL DENKLEM PROBLEMLERİ HAKKINDA ÇIKMIŞ TÜM SORULAR VE CEVAPLARI ( TEST )

  ÖZEL DENKLEM  PROBLEMLERİ   HAKKINDA  ÇIKMIŞ  TÜM SORULAR VE CEVAPLARI  ( TEST )  ÖZEL...

BİR  VE İKİ  BİLİNMEYENLİ DENKLEM  SORULARI  CEVAPLARI  ( TEST  )

BİR VE İKİ BİLİNMEYENLİ DENKLEM SORULARI CEVAPLARI ( TEST )

BİR  VE İKİ  BİLİNMEYENLİ DENKLEM  SORULARI  CEVAPLARI  ( TEST  )   BİR BİLİNMEYENLİ DENKLEM KURMA  ...

ORAN ORANTI  – DOĞRU VE TERS ORANTI SORU VE  CEVAPLARI

ORAN ORANTI – DOĞRU VE TERS ORANTI SORU VE CEVAPLARI

ORAN ORANTI  - DOĞRU VE TERS ORANTI SORU VE  CEVAPLARI   DOĞRU VE TERS ORANTI...

ORAN  ORANTI TESTİ  ÇIKMIŞ TÜM SORULAR VE CEVAPLARI

ORAN ORANTI TESTİ ÇIKMIŞ TÜM SORULAR VE CEVAPLARI

ORAN  ORANTI TESTİ  ÇIKMIŞ TÜM SORULAR VE CEVAPLARI     ORAN-ORANTI KAVRAMI   1.  olduğuna...

DENKLEM  SORULARI  VE CEVAPLARI

DENKLEM SORULARI VE CEVAPLARI

BİR BİLİNMEYENLİ VE  İKİ  BİLİNMEYENLİ  DENKLEM  SORULARI   VE CEVAPLARI     BİR BİLİNMEYENLİ DENKLEM...

Facebook İle Yorum Yapmaya Ne Dersin?

Facebook İle Yorum Yapmaya Ne Dersin?

Yazıya Yapılan Yorumlar

  1. didem diyor ki:

    bu tesyatleri benim çözmem lazımdı ama

55 Sorgu 1,897Site Haritası Site HaritasıReklam Gizlilik Politikası

Dershocasi.Net sitemizde illegal içeriklere yer verilmez. Sitemizde yer alan içeriklerle ilgili telif hakkı iddiasında bulunan kişi ya da kurumlar bizlere iletişim adresinden ulaşabilirler. İlgili içerik gerekli görüldüğü takdirde en geç 24 saat içerisinde derhal kaldırılacaktır.

Yukarı