9.Sınıf Matematik Fonksiyon Testleri Çöz

DersHocasi.Net

Takdir Teşekkür Hesaplama

4.Sınıf 5.Sınıf 6.Sınıf ~

7.Sınıf ~8.Sınıf~9.Sınıf~

10.Sınıf ~11.Sınıf ~12.Sınıf

yenii6.Sınıf Video Soru Çöz yenii7.Sınıf Video Soru Çöz yenii8.Sınıf Video Soru Çöz
Tüm konuların Tüm Sınıfların Çözümlü Testleri 1 Hafta Sonra Sitemizde Bulabileceksiniz... Takipte Kalın....

9.Sınıf Matematik Fonksiyon Testleri Çöz

Dershocasi.Net Sitemize hoş geldiniz. Sitemiz Eğitim Kategorisinde Hizmet Vermekte Olup Her Türlü Güncel Bilgiyi Rahatlıkla Takip Edebilirsiniz. Sitemiz Siz Değerli Üyelerimize Bilgi vermek Bilgilerini Almak Konular Hakkında Detaylı Bilgi Sahibi Olaları İçin Açılmış Tamamıyla Ücretsiz Bir Portaldır. Ücretsiz olmasının sebebi sizlere kaliteli ve değerli bilgileri kaliteli olarak sunmaktır. Amacımız sizden para kazanmak değil sizden hayır duanızı almaktır. Sizden Sadece "ALLAH RAZI OLSUN" demeniz için Çalışıyoruz.. Sitemiz Hakkında yorumlar yapabilir ve öneriler sunabilirsiniz...

9.Sınıf Matematik Fonksiyon Testleri Çöz

1. f(x) doğrusal bir fonksiyon. f(2)=3 ve f(3)=2 ise f(1) kaçtır
A) 1             B) 2         C) 3            D) 4            E) 5

2. f(x)=ax+b  f-1(3)=4 ve f-1(2)=5 olduguna göre f(1) kaçtır

3.
Bir y=f(x) fonksiyonunun grafiği yanda verilmiştir.f[f(x)]=3 ise x değeri kaçtır

A) -7           B) -6         C)- 5            D) 6             E) 3

A) 7               B) 6          C) 5           D) 4           E) 3

4)f(x)=2x-3 ve (2f+g)(x)=6x+1ise g(4) )=?
A)15            B)14          C) 13          D) 10           E)8

5)f:Rden R ye f(x)=2x-a ve fof(x)=4x+6 ise a=?
A)-1             B) -2         C) -3            D) -4         E) -5

6)    olmak üzere f(a+b)=f(a)+f(b)+b ve f(1)=4
ise f(6) değeri kaçtır
A)27          B) 28          C)29           D) 30          E) 31

7)  2f(x)-f(-x)=3×3+2 ise f(-1) değeri kaçtır
A) -3        B) -2                C) -1            D) 0         E) 1

8.)  f(2x+4)=4x-2  iken  f(1-2x) in f(x) cinsinden değeri ne olur?
A) 2f(x)+28                 B) -2f(x)-28                  C) 4f(x)
D) 4f(x)+14               E) -4f(x)-14

9) f(3x/2 + 4) = 3x + 2x + 3   ise, f(5) nedir?
A) 1           B) 2            C) 3            D) 4              E) 5

10)  f(x+1)=xf(x-1)  ve  f(7)=6  ise, f(5)  nedir?
A) 3/4          B) 3/2      C) 1            D) 1/2           E) 1/4

11)  f doğrusal fonksiyonu için
f(2x-3)=4x+3   f(ax+b)=3x  olduğuna göre a+b kaçtır?
A) -3           B) -2         C) 1              D) 2             E) 4

12)  4.f(x)=x.f(x+1)-3  ve  f(4)=7 ise f(1) kaçtır?
A) -3/8          B) -3/2         C) 2            D) 7/2       E) 5

13)  R de tanımlı f(x)=   ise f-1(1) eşiti nedir?
A) 3/2           B) 2/3          C) 1            D) -1/3        E) 3

14)  f-1(x)=2x+3  ve  (fog-1)(x)=(x-3)/6  ise  g(x)  fonksiyonu aşağıdakilerden hangisidir?
A) (3x+6)/3               B) (3x-6)/2               C) 6x-3
D) 3x-6                    E) (2x+6)/3

15)  f(2x+1)=2×2-1  ise f(x) in eşiti hangisidir?
A) (x2-2x-1)/2          B) (x2-2x+2)/2        C) (x2+2x-1)/2
D) (x+1)2/2                  E) (x2-2x)/2

16)  f(2x-3)= x2 – x + 1  ise f(1)-f(-1) kaçtır?
A) 5          B) 4             C) 3           D) 2             E) 1

17)  f(x)= x2-x   g(x)=3x   ise (fogof)(2) neye eşittir?
A) 6           B) 12            C) 24        D) 30            E) 36

18)  f(x)=h(4x)  (foh)(x)=x2-4  ise (fof)(2) kaç olur?
A) 16        B) 24            C) 30         D) 46            E) 60

19)  f: R-{2} —> R-{1}
fonksiyonu veriliyor. (fof)(a)=3 olduğuna göre a nedir?
A) 1           B) 2              C) 3         D) 4           E) 5

20)
Şekle göre (f-1of-1)(-1) kaçtır?

A) 3           B) 0            C) -1          D) 2           E) 4

21)  f ve g, R den R ye tanımlı iki fonksiyon olsun. g(x)=3x+1    (fog)(x)=12x+4  ,  ise  f-1(-4) eşiti nedir?

A) -2            B) -1            C) 0         D) 1           E) 2

22)    bagıntısını gercekleyen f(x) fonksiyonunun grafiği (3,-1) ve (2,4) noktalarından
geçiyorsa m kaçtır ?
A) 1/3          B) 3/5            C) -5/3        D) -3/5        E) -1/3

23)f(2x-x2+1)= 2×2-4x+3 ise f(x) nedir
A)-2x+5       B) 2x-5        C) 5x-2        D)5x+2       E) -2x-5

24) f(x+3) – f(x)=2x+1 ise f(10) – f(1) farkı kaçtır.
A) 24            B) 25            C) 26           D) 27          E) 28

25)f:R den R ye f(x)=x2+x+3 fonksiyonu veriliyor.A=(0,3] ve f(A)=B olduğuna göre B kümesi nedir?
A) (3,15]     B) (-3,15]    C) [2,15]       D) (3,15)     E) (3,-15)
1-D  2-D  3-A   4-A   5-B   6-C   7-   8-B   9-D   10-C  11-A   12-A   13-A   14-D   15-A   16-D   17-D   18-  19-C  20-B
21-B   22-C   23-A   24-D   25-A

Benzer Konular

ÖZEL DENKLEM  PROBLEMLERİ   HAKKINDA  ÇIKMIŞ  TÜM SORULAR VE CEVAPLARI  ( TEST )

ÖZEL DENKLEM PROBLEMLERİ HAKKINDA ÇIKMIŞ TÜM SORULAR VE CEVAPLARI ( TEST )

  ÖZEL DENKLEM  PROBLEMLERİ   HAKKINDA  ÇIKMIŞ  TÜM SORULAR VE CEVAPLARI  ( TEST )  ÖZEL...

BİR  VE İKİ  BİLİNMEYENLİ DENKLEM  SORULARI  CEVAPLARI  ( TEST  )

BİR VE İKİ BİLİNMEYENLİ DENKLEM SORULARI CEVAPLARI ( TEST )

BİR  VE İKİ  BİLİNMEYENLİ DENKLEM  SORULARI  CEVAPLARI  ( TEST  )   BİR BİLİNMEYENLİ DENKLEM KURMA  ...

ORAN ORANTI  – DOĞRU VE TERS ORANTI SORU VE  CEVAPLARI

ORAN ORANTI – DOĞRU VE TERS ORANTI SORU VE CEVAPLARI

ORAN ORANTI  - DOĞRU VE TERS ORANTI SORU VE  CEVAPLARI   DOĞRU VE TERS ORANTI...

ORAN  ORANTI TESTİ  ÇIKMIŞ TÜM SORULAR VE CEVAPLARI

ORAN ORANTI TESTİ ÇIKMIŞ TÜM SORULAR VE CEVAPLARI

ORAN  ORANTI TESTİ  ÇIKMIŞ TÜM SORULAR VE CEVAPLARI     ORAN-ORANTI KAVRAMI   1.  olduğuna...

DENKLEM  SORULARI  VE CEVAPLARI

DENKLEM SORULARI VE CEVAPLARI

BİR BİLİNMEYENLİ VE  İKİ  BİLİNMEYENLİ  DENKLEM  SORULARI   VE CEVAPLARI     BİR BİLİNMEYENLİ DENKLEM...

Facebook İle Yorum Yapmaya Ne Dersin?

Facebook İle Yorum Yapmaya Ne Dersin?

Yazıya Yapılan Yorumlar

  1. muhammed diyor ki:

    Allah razı olsun

  2. Eğitim Haberleri diyor ki:

    Cevaplarınızı Gönderinizde Görelim bizde

  3. UTKU diyor ki:

    SORULAR COK BASIT YA BIRAZ DAHA ZOR OLSAYMIS KESKE

  4. dilan diyor ki:

    çözümleri olsaydı daha iyi olurdu

  5. ELİF BEYZA diyor ki:

    sayfa aslında iyi ama biraz daha iyi düzenlenebilirdi

  6. ewew diyor ki:

    ewewe

  7. Hüseyin Selman ÖNEN diyor ki:

    ÇÖZÜM LÜ TEST LER YOKMU YA

  8. seda diyor ki:

    cevapları yanlış

55 Sorgu 0,658Site Haritası Site HaritasıReklam Gizlilik Politikası

Dershocasi.Net sitemizde illegal içeriklere yer verilmez. Sitemizde yer alan içeriklerle ilgili telif hakkı iddiasında bulunan kişi ya da kurumlar bizlere iletişim adresinden ulaşabilirler. İlgili içerik gerekli görüldüğü takdirde en geç 24 saat içerisinde derhal kaldırılacaktır.

Yukarı