aöf 2.sınıf ticaret hukuku soruları testleri

DersHocasi.Net

Takdir Teşekkür Hesaplama

4.Sınıf 5.Sınıf 6.Sınıf ~

7.Sınıf ~8.Sınıf~9.Sınıf~

10.Sınıf ~11.Sınıf ~12.Sınıf

yenii6.Sınıf Video Soru Çöz yenii7.Sınıf Video Soru Çöz yenii8.Sınıf Video Soru Çöz
Tüm konuların Tüm Sınıfların Çözümlü Testleri 1 Hafta Sonra Sitemizde Bulabileceksiniz... Takipte Kalın....

aöf 2.sınıf ticaret hukuku soruları testleri

Dershocasi.Net Sitemize hoş geldiniz. Sitemiz Eğitim Kategorisinde Hizmet Vermekte Olup Her Türlü Güncel Bilgiyi Rahatlıkla Takip Edebilirsiniz. Sitemiz Siz Değerli Üyelerimize Bilgi vermek Bilgilerini Almak Konular Hakkında Detaylı Bilgi Sahibi Olaları İçin Açılmış Tamamıyla Ücretsiz Bir Portaldır. Ücretsiz olmasının sebebi sizlere kaliteli ve değerli bilgileri kaliteli olarak sunmaktır. Amacımız sizden para kazanmak değil sizden hayır duanızı almaktır. Sizden Sadece "ALLAH RAZI OLSUN" demeniz için Çalışıyoruz.. Sitemiz Hakkında yorumlar yapabilir ve öneriler sunabilirsiniz...

aöf 2.sınıf ticaret hukuku soruları testleri,aöf 2.sınıf testleri,aöf 2.sınıf soruları,aöf 2.sınıf yazılı soruları,ticaret hukuku soruları,ticaret hukuku sınavları,

1-) Aşağıda belirtilen tüzel kişilerden hangisi tacir değildir ?

A) Ticari işletme işletme işleten dernekler

B) Komandit şirketler

C) Kamu tüzel kişileri

D) Anonim şirketler

E) Kollektif şirketler

2-) Tacirin, tacir sıfatı sona erse dahi ticari defterlere ilişkin hangi yükümlülüğü devam eder ?

A) Ticari defterleri 8 yıl devretmeme

B) Ticari defterleri 1 yıl saklama

C) Ticari defterleri 1 yıl takas etmeme

D) Ticari defterleri 10 yıl saklama

E) Ticari defterleri 10 yıl rehin bırakmama

3-) Ticaret siciline geçici kayıt hangi halde yapılır ?

A) Valinin geçici tescile karar verdiği halde

B) Çözümü mahkeme kararına bağlı olan halde

C) Çözümü noter kararına bağlı olan halde

D) Çözümü takas odasının kararına bağlı olan halde

E) Ticaret odası başkanının geçici tescili emrettiği halde

4-) Aşağıdakilerden hangisi haksız rekabet halinde açılabilecek hukuk davalarından biridir ?

A) Hapis hakkı davası

B) Takas davası

C) Hesabın cari davası

D) Aval davası

E) Tespit davası

5-) Kollektif ortaklıkta ortağın itiraz hakkına sahip olmasının şartı nedir ?

A) Yönetim hakkına haiz olması

B) Denetleme hakkını yitirmiş olması

C) Ortaklığa karşı takas hakkını yitirmemiş olması

D) Rekabet yasağına itiraz etmemiş olması

E) Rekabet yasağını ihlal etmiş olması

6-) Cari hesapta, haksız olarak hesaba geçirilen kalemlere ilişkin davalar kaç yılda zaman aşımına uğrar ?

A) 1

B) 2

C) 3

D) 4

E) 5

7-) Anomin ortaklık genel kurulunda görüşmelere başlamak için aranan şart aşağıdakilerden hangisidir ?

A) Karar yetersayısının yarısının varlığı

B) Karar yeter sayısının varlığı

C) Yönetim kurulunun yarıdan bir fazlasının varlığı

D) Denetçilerin yarıdan bir fazlasının varlığı

E) Toplantı yeter sayısının varlığı

8-) “Affectio Societatis” nedir ?

A) Poliçede ciro edenin ismidir

B) Ortakların ortaklık aracığıyla kazanç sağlama niyet ve aktif davranışlar

C) Ticaret ünvanına devretme niyetidir

D) işletme adını tescil ettirme niyetidir

E) Ticaret sicili memuruna kanunun verdiği isimdir

9-) Ticaret ünvanında ortaklık sermayesinin de belirtilmesinin şart olduğu ortaklık aşağıdakilerden hangisidir ?

A) Anonim ortaklık

B) Limited ortaklık

C) Kollektif ortaklık

D) Komandit ortaklık

E) Adi ortaklık

10-) Anonim ortaklığın hangi tür kuruluşlarda yönetim kurulu üyelerinin sözleşmeye atanması şarttır ?

A) Müteselsil

B) Ayni

C) Tedrici

D) Nakdi

E) Ani

11-) Bonoya tarih konulmamasının yaptırımı nedir ?

A) Bono çek sayılır

B) Bono poliçe sayılır

C) Bono batıldır

D) Bona akıya alınır

E) bono ciro edilmez

12-) Müşterek sigorta genellikle hangi hallerde yapılır ?

A) Yalnızca yangın tehlikesi için

B) Yalnızca kasko sigortası için

C) Büyük rizikoları karşılamak için

D) Yalnızca hayat sigortası için

E) Sosyal rizikoları karşılamak için

13-) “Devir beyanı ve senedin teslimi” ile devredilebilen kıymetli evrak aşağıdakilerden hangisidir ?

A) Emre yazılı

B) Muhataba yazılı

C) Nama yazılı

D) Hamiline yazlı

E) Lehdara yazılı

14-) Poliçede kimler aval verebilir ?

A) Herkes

B) Muhatab hariç herkes

C) Keşideci hariç herkes

D) Sadece cirantalar

E) Lehtar hariç herkes

15-) Sigortacının hukuki yapısı anonim ortaklık dışında aşağıdakilerden hangisidir ?

A) Limited şirket

B) Kollektif şirket

C) Dernek

D) Vakıf

E) Kooperatif

16-) Makbuz senedi nasıl bir senettir ?

A) Kanunen hamiline yazılı

B) Kanunen emre yazılı

C) Kanuni pay senedi

D) Kanunen nama yazılı

E) Kanuni aval senedi

17-) Gemide çıkan yangını söndürmek için gemi veya yüke su sıkmak suretiyle oluşan zarara ne ad verilir?

A) Küçük avarya

B) Büyük avarya

C) Dispeç

D) Müşterek avarya

E) Sürrogat

18-) Sigorta acentalarına verilecek yetkilerin kapsam ve sınırının tescil ve ilan edilmesinin hükmü nedir ?

A) Acentalık faaliyetinde bulunmamak

B) Denetçi atayamamak

C) Tacir sıfatını yitirmek

D) Kira sözleşmesi yapmamak

E) Tüzel kişiliği yitirmek

19-) Aşağıdakilerden hangisi çatma sayılır ?

A) Bir geminin rıhtıma çarpması

B) Bir geminin dubaya çarpması

C) Bir geminin yüzer havuza çarpması

D) Bir geminin havuzda bulunan bir gemiye çarpması

E) Bir geminin deniz uçağına çarpması

1 2 3 4 5 6 7 8
C D B E A E B B
9 10 11 12 13 14 15 16
B E C C C B E B
17 18 19 20 21 22 23 24
D A D
25 26 27 28 29 30 31 32

Benzer Konular

Aöf işletme Bölümü Lisans Dersleri

Aöf işletme Bölümü Lisans Dersleri

Aöf işletme Bölümü Lisans Dersleri Aöf işletme bölümü derslerinde sizlere çok ama çok büyük kolaylık...

AÖF Maliye Bölümü Okutulan Dersleri?

AÖF Maliye Bölümü Okutulan Dersleri?

AÖF Maliye Bölümü Okutulan Dersleri? aöf maliye bölümü gerçekten en zor bölümlerin başında gelmektedir. bu...

AÖF işletme Bölümü Okutulan Dersleri?

AÖF işletme Bölümü Okutulan Dersleri?

AÖF işletme Bölümü Okutulan Dersleri? Aöf işletme bölümü hakkında detaylı bilgiler yer vereceğiz bu yazımızda...

AÖF Kamu Yönetimi Bölümü Okutulan Dersleri?

AÖF Kamu Yönetimi Bölümü Okutulan Dersleri?

AÖF Kamu Yönetimi Bölümü Okutulan Dersleri? Aöf de en çok ve cazip gelen bölümlerden biridir...

AÖF iktisat Bölümü Okutulan Dersleri?

AÖF iktisat Bölümü Okutulan Dersleri?

AÖF İktisat Bölümü Okutulan Dersleri? aöf iktisat bölümünde okutulan dersleri sıraladık ve sizlere aöf eğitiminiz...

Facebook İle Yorum Yapmaya Ne Dersin?

Facebook İle Yorum Yapmaya Ne Dersin?

56 Sorgu 0,648Site Haritası Site HaritasıReklam Gizlilik Politikası

Dershocasi.Net sitemizde illegal içeriklere yer verilmez. Sitemizde yer alan içeriklerle ilgili telif hakkı iddiasında bulunan kişi ya da kurumlar bizlere iletişim adresinden ulaşabilirler. İlgili içerik gerekli görüldüğü takdirde en geç 24 saat içerisinde derhal kaldırılacaktır.

Yukarı