aöf 3.sınıf para ve banka soruları

DersHocasi.Net

Takdir Teşekkür Hesaplama

4.Sınıf 5.Sınıf 6.Sınıf ~

7.Sınıf ~8.Sınıf~9.Sınıf~

10.Sınıf ~11.Sınıf ~12.Sınıf

yenii6.Sınıf Video Soru Çöz yenii7.Sınıf Video Soru Çöz yenii8.Sınıf Video Soru Çöz
Tüm konuların Tüm Sınıfların Çözümlü Testleri 1 Hafta Sonra Sitemizde Bulabileceksiniz... Takipte Kalın....

aöf 3.sınıf para ve banka soruları

Dershocasi.Net Sitemize hoş geldiniz. Sitemiz Eğitim Kategorisinde Hizmet Vermekte Olup Her Türlü Güncel Bilgiyi Rahatlıkla Takip Edebilirsiniz. Sitemiz Siz Değerli Üyelerimize Bilgi vermek Bilgilerini Almak Konular Hakkında Detaylı Bilgi Sahibi Olaları İçin Açılmış Tamamıyla Ücretsiz Bir Portaldır. Ücretsiz olmasının sebebi sizlere kaliteli ve değerli bilgileri kaliteli olarak sunmaktır. Amacımız sizden para kazanmak değil sizden hayır duanızı almaktır. Sizden Sadece "ALLAH RAZI OLSUN" demeniz için Çalışıyoruz.. Sitemiz Hakkında yorumlar yapabilir ve öneriler sunabilirsiniz...

aöf açıköğretim sorularına şenlik geldi millet koşun sizler için hazırladığımız aöf açıköğretim sınav sourları ve vize final sorularını sizlere en güzel şekilde sunmanın gururu içinde sizleri selamlıyoruz sitemiz özgün içerik ve özgün sorularla testlerle süslenmiştir sizlerin bir yorumunu bekliyor sadece….
1-) Aşağıdaki finansal aktiflerden hangisi en yüksek likiditiye sahiptir ?

A) Mevduat sertifikası

B) Tahvil

C) Vadesiz mevduat

D) Hisse senedi

E) Varlığa dayalı

2-) Kasa ve uzun vadeli faiz oranlarının, ilgili piyasadaki arz ve talep tarafından belirlendiği ve diğer vadelere ait piyasalardaki beklenen faiz oranından etkilenmediğini varsayan teori aşağıdakilerden hangisidir ?

A) Portföy teorisi

B) Bekleyişler teorisi

C) Likidite primi teorisi

D) Doğrudan yatırım teorisi

E) Bölünmüş piyasalar teorisi

3-) Yerel yasa ve düzenlemelerine bağlı olarak, yabancı bir ülkede kurulmuş olan bağımsız bankacılık kuruluşuna ne ad verilir ?

A) Bağlı kuruluş

B) Yan kuruluş

C) Acenta

D) Temsilcilik

E) Şube

4-) Finansal aracı kurumların finansman konusundaki uzmanlıkları nedeniyle, tasarruf sahiplerine ve fon ihtiyacında olanlara portföy yönetimi piyasa araştırmasını ve finansmanla ilgili diğer faaliyetleri daha düşük maliyetle sağladıkları varsayılan, finansal aracıların etkisi aşağıdakilerden hangisidir ?

A) Vadeleri ayarlayıcı etki

B) Riski azaltıcı ve dağıtıcı etki

C) Fon maliyetleri azaltıcı etki

D) Miktar ayarlama etkisi

E) Potansiyel faiz oranlarını düşürücü etki

5-) Şirket varlığının zorunlu satışı ile sağlanabilecek değerden, tüm borçlar ödendikten sonra kalan miktarın, hisse senedi sayısına bölünmesi ile bulunan değer aşağıdakilerden hangisidir ?

A) Alternatif gelir değeri

B) Net aktif gelir değeri

C) İşleyen teşebbüs değeri

D) Tasfiye değeri

E) Defter değeri

6-) Bir bankanın her lira mevduat için ödemek zorunda olduğu ek faize ne ad verilir ?

A) Marjinal maliyet

B) Marjinal gelir

C) Ortalama maliyet

D) Açık faiz masrafı

E) Marjinal mevduat harcaması

7-) Gerçek kişilerin, vakıfların dernek ve birliklerin, tasarruf sandıklarının yatırdıkları mevduat türü aşağıdakilerden hangisidir ?

A) Tasarruf mevduatı

B) Resmi mevduat

C) Bankalar mevduatı

D) Ticari mevduat

E) İhbarlı mevduat

8-) Bankaların, maddi varlığı, ahlaki durumu ve işlerin gidişine göre, krediyi vadesinde ödeyeceğine kesin olarak inandıkları kişilere açılan kredi türü aşağıdakilerden hangisidir ?

A) İpotek kredisi

B) Açık kredi

C) Röpor

D) Kişisel kredi

E) Borçlu cari hesap kredisi

9-) Açılan kredilerin, ödünç alanlarının gelecekte elde edeceği gelirlerle geri ödeneceğini savunan ve kredi portföyüne önceki itibarlı durumunu sağlayan kuram aşağıdakilerden hangisidir ?

A) Beklenen gelir kuramı

B) Ticari kredi kuramı

C) Değiştirilebilirlik kuramı

D) Pasif yönetimi kuramı

E) Aktif yönetmi

10-) Merkez Bankasının açık piyasada tyahvil satın alması sonucunda, klaydi para miktarı bundan nasıl etkilenir ?

A) Banka rezervleri ve kaydi para etkilenmez

B) Bankaların rezerleri artacağı için kaydi para azalır

C) Bankaların rezerleri artacağı için kaydi para artar

D) Bankaların rezerleri azalacağı için kaydi para artar

E) Bankaların rezerleri azalacağı için kaydi para azalır

11-) T.C. Merkez Bankası’nın en geniş yetkilere sahip organı aşağıdakilerden hangisidir ?

A) Guvernör

B) Yönetim Komitesi

C) Denetleme Kurulu

D) Genel Kurul

E) Şubeler

12-) Aşağıdakilerden hangisi parasal tabanın arzını oluşturmaz ?

A) Altın ve döviz varlıkları

B) Altın ve döviz yükümlülükleri

C) Merkez Bankasının kamu kesimine açtığı krediler

D) Halkın elindeki nakit mevcudu

E) Özel kesime açılan reeskont kredileri

13-) Say Yasasına göre para hangi amaçla talep edilir ?

A) Spekülasyon

B) Değişim

C) Tasarruf

D) İhtiyat

E) Değer saklama

14-) Friedman’a göre, para politikasının ara hedefi aşağıdakilerden hangisidir ?

A) Parasal büyüklüklerin kontrolü

B) Fiyatlar genel düzeyinin kontrolü

C) Kamu harcamalarının kontrolü

D) Toplam talebin kontrolü

E) Büyüme oranının kontrolü

15-) Keynesgil analizde, kurulu kapasitenin tam olarak kullanılmasının temel nedeni aşağıdakilerden hangisidir ?

A) Yatırım yetersizliği

B) Gayri iradi işsizlik

C) Ücretlerin esnek olmaması

D) Talep yetersizliği

E) İşlem amaçlı para talebi

16-) I-İşlem

II-İhtiyat

III-Spekülasyon

Aktif para balanslarını temsil eden ve gelirin doğru yönlü fonksiyonu olan para talebi yukarıdakilerden hangisidir ?

A) I-III

B) II-III

C) I-II-III

D) I-II

E) Yalnız I

17-) Para talebinde meydana gelen otonom bir artışın yaratacağı etki aşağıdakilerden hangisidir ?

A) Sadece faiz oranının arttırılması

B) Sadece toplam hasılayı arttırması

C) Faiz oranı arttırırken, toplam hasılayı azaltması

D) Faiz oranını ve toplam hasılayı arttırılması

E) Faiz oranı azaltırken, toplam hasılayı arttırılması

18-) Kamu harcamalarındaki bir artış ve vergilerdeki bir azalışın yaratacağı etki aşağıdakilerden hangisidir ?

A) IS Eğrisi sola kaydırarak faiz oranının düşmesi

B) IS Eğrisini sağa kaydırarak milli gelirin düşmesi

C) LM Eğrisini sağa kaydırarak faiz oranının düşmesi

D) LM Eğrisini sağa kaydırarak milli gelirin düşmesi

E) IS Eğrisini sağa kaydırarak faiz oranının yükselmesi

19-) Gerişlemeci maliye politikasının üretimi arttırıcı etkiye sahip olmadığı duruma ne ad verilir ?

A) Doğal üretim düzeyi

B) Paranın yansızlığı

C) Tanzi etkisi

D) Tam dışlama durumu

E) Keynes etkisi

20-) Yeni Klasik Monetarist görüşe, göre en iyi iktisat politikası aşağıdakilerden hangisidir ?

A) Sıkı para politikası

B) Duruma göre para politikası

C) Politikasızlık politikası

D) Kurala gören para politikası

E) Konjonktüre göre para politikası

1

C

2

E

3

B

4

C

5

D

6

E

7

D

8

B

9

A

10

C

11

D

12

D

13

B

14

A

15

D

16

D

17

C

18

E

19

D

20

C

Benzer Konular

Aöf işletme Bölümü Lisans Dersleri

Aöf işletme Bölümü Lisans Dersleri

Aöf işletme Bölümü Lisans Dersleri Aöf işletme bölümü derslerinde sizlere çok ama çok büyük kolaylık...

AÖF Maliye Bölümü Okutulan Dersleri?

AÖF Maliye Bölümü Okutulan Dersleri?

AÖF Maliye Bölümü Okutulan Dersleri? aöf maliye bölümü gerçekten en zor bölümlerin başında gelmektedir. bu...

AÖF işletme Bölümü Okutulan Dersleri?

AÖF işletme Bölümü Okutulan Dersleri?

AÖF işletme Bölümü Okutulan Dersleri? Aöf işletme bölümü hakkında detaylı bilgiler yer vereceğiz bu yazımızda...

AÖF Kamu Yönetimi Bölümü Okutulan Dersleri?

AÖF Kamu Yönetimi Bölümü Okutulan Dersleri?

AÖF Kamu Yönetimi Bölümü Okutulan Dersleri? Aöf de en çok ve cazip gelen bölümlerden biridir...

AÖF iktisat Bölümü Okutulan Dersleri?

AÖF iktisat Bölümü Okutulan Dersleri?

AÖF İktisat Bölümü Okutulan Dersleri? aöf iktisat bölümünde okutulan dersleri sıraladık ve sizlere aöf eğitiminiz...

Facebook İle Yorum Yapmaya Ne Dersin?

Facebook İle Yorum Yapmaya Ne Dersin?

55 Sorgu 0,711Site Haritası Site HaritasıReklam Gizlilik Politikası

Dershocasi.Net sitemizde illegal içeriklere yer verilmez. Sitemizde yer alan içeriklerle ilgili telif hakkı iddiasında bulunan kişi ya da kurumlar bizlere iletişim adresinden ulaşabilirler. İlgili içerik gerekli görüldüğü takdirde en geç 24 saat içerisinde derhal kaldırılacaktır.

Yukarı