sbs 8.sınıf fen ve teknoloji testleri çöz

DersHocasi.Net

Takdir Teşekkür Hesaplama

4.Sınıf 5.Sınıf 6.Sınıf ~

7.Sınıf ~8.Sınıf~9.Sınıf~

10.Sınıf ~11.Sınıf ~12.Sınıf

yenii6.Sınıf Video Soru Çöz yenii7.Sınıf Video Soru Çöz yenii8.Sınıf Video Soru Çöz
Tüm konuların Tüm Sınıfların Çözümlü Testleri 1 Hafta Sonra Sitemizde Bulabileceksiniz... Takipte Kalın....

sbs 8.sınıf fen ve teknoloji testleri çöz

Dershocasi.Net Sitemize hoş geldiniz. Sitemiz Eğitim Kategorisinde Hizmet Vermekte Olup Her Türlü Güncel Bilgiyi Rahatlıkla Takip Edebilirsiniz. Sitemiz Siz Değerli Üyelerimize Bilgi vermek Bilgilerini Almak Konular Hakkında Detaylı Bilgi Sahibi Olaları İçin Açılmış Tamamıyla Ücretsiz Bir Portaldır. Ücretsiz olmasının sebebi sizlere kaliteli ve değerli bilgileri kaliteli olarak sunmaktır. Amacımız sizden para kazanmak değil sizden hayır duanızı almaktır. Sizden Sadece "ALLAH RAZI OLSUN" demeniz için Çalışıyoruz.. Sitemiz Hakkında yorumlar yapabilir ve öneriler sunabilirsiniz...

ilköğretim testlerinde şenlik var bugun öğrencilerimizeilköğretim seviyesinde sbs girecek öğrencilere yönelik sorular testler yayınlayacağız. sbs 8.sınıf yani ilköğretim 8.sınıf öğrencilerine yönelik olan bu çalışmada sizleri güzel sorular bekliyor olacaktır…
ilköğretim seviyesindeki bütün öğrencilerin güzel bir şekilde çözebiği cevaplı test çöz ilköğretim test çöz
ilköğretim test çöz,ilköğretim soruları çöz,ilköğretim testi çöz,sbs test çöz,sbs soruları çöz,8.sınıf soruları çöz,sbs 8.sınıf testi çöz,sbs 8.sınıf fen bilgisi testleri çöz,sbs 8.sınıf fen ve teknoloji testleri çöz,sbs 8.sınıf fen ve teknoloji soruları çöz,sbs 8.sınıf fen ve teknoloji testleri çöz

sbs 8.sınıf fen ve teknoloji testleri çöz

1-)Yeşil yapraklı bitkiler kendi besinlerini fotosentez yaparak üretirler.Bir bitkinin fotosentez yapabilmesi için aşağıdakilerden hangisine ihtiyaç yoktur?

A-)klorofil
B-)karbondioksit
C-)güneş ışığı
D-)glikoz

2-)Aşağıda verilen canlılardan hangisinin karbonhidrat depo şeklinin glikojen olduğu söylenebilir?
A-)fasulye
B-)kaktüs
C-)mantar
D-)domates

3-)Aşağıda verilen olaylardan hangisi mutasyona örnek olarak verilebilir?
A-)ışıksız ortamda çimlendirilen bir tohumdan renkli bir bitki fidesinin oluşması
B-)çuha çiçeğinin sıcak ortamda beyaz,soğuk ortamda kırmızı çiçek açması
C-)ten renginin güneş ışığı altında bronzlaşması
D-)zararlı ışınların olduğu bir ortamdaki insanda kanser hücrelerinin oluşması

4-)Bir ailede baba renk körü anne ise sağlam olduğuna göre,doğacak erkek çocukların renk körü olma ihtimali yüzde kaçtır?
A-)%0
B-)%25
C-)%50
D-)%100

5-)DNA ile RNA arasında aşağıda verilenlerden hangisinin ortak olduğu söylenilebilir?
A-)riboz
B-)deoksiriboz
C-)fosforik asit
D-)timin

6-
I.   Sulu çözeltileri ele kayganlık hissi verir
II.  Turnusol kağıdını kırmızıya boyar.
III.  Tatları acıdır
Yukarıdaki ifadelerden hangileri asitler için doğru bazlar için yanlıştır?

A.  I                    B.  II
C.  II ve  III           D.  I  ve II

7- DNA ve RNA molekülleri çok sayıda nükleotidin birleşmesi sonucu oluşur.Bir nükleik asidin sentezinde, I. Fosfat  II. Riboz   III. Urasil  moleküllerinden hangilerinin kullanılması hücrede kesinlikle RNA sentezleneceğini gösterir?

A. Yalnız I
B.  I ve II
C.   II  ve  III
D.  I, II ve  III

8-.  Ökaryot bir hücrenin çekirdeğinde  bulunan bazı moleküllerin sayısı aşağıda verilmiştir. Fosfat : 1600 ,  Adenin : 200 ,  Guanin : 450 , Deoksiriboz : 1200 , Timin : 400 , Sitozin :300
Bu hücrede en fazla kaç nükleotitlik bir DNA molekülü sentezlenebilir?

A.   1000
B.    1200
C.   1350
D.  1600

9-  İnsanlarda kalıtsal olan ;
I.  Albino     II.  Renk körlüğü         III.   Orak hücreli anemi     IV.  Hemofili
Özelliklerinden  hangileri cinsiyeti belirleyen kromozomlarla taşınır ?

A.  I  ve  III
B.  I  ve  IV
C.   II  ve  III
D.   II  ve   IV

10.   I. Metaller ile ametaller arasında elektron alışverişi ile oluşur.
II. Ametal atomları arasında elektronların ortaklaşa kullanılması ile oluşur.
III. Metal atomları arasında görülür.
Yukarıda belirtilen bağ türleri aşağıdakilerin hangisinda doğru olarak verilmiştir?

I             II             III
A)  İyonik         Kovalent        İyonik
B)  İyonik         Metalik         İyonik
C) İyonik         Kovalent        Metalik
D)  Kovalent       İyonik          Kovalent

11-)S-T-A-G-S-A  verilen DNA zincirinin eşi aşağıdakilerden hangisidir?

A) G-A-U-S-G-T
B) S-U-A-G-S-A
C) G-A-T-S-G-T
D) S-T-A-G-S-A

12       I . DNA çift zincirlidir.
II. RNA kendini eşleyebilir.
III. DNA protein sentezler.
IV. Toplam 5 çeşit nükleotid bulunur.

Nükleik asitlerle ilgili yukarıda  verilen bilgilerden hangileri doğrudur?

A) I-II-III
B) II-IV
C) I-III-IV
D) I-IV

13-)Aşağıdakilerden hangisi fotosentez,oksijenli solunum ve oksijensiz solunumun ortak özelliğidir?
a)oksijen kullanılması
b)karbondioksit ve su üretilmesi
c)enzim kullanılması
d)hammadelerinin organik molekül olması

14-)A-İnsan solunumu B-Fesleğenin fotosentezi C-Fermantasyon
Yukarıdaki olayların hangisinde oksijen kullanılmaz?
a)yalnız A
b)yalnız B
c)A-B
d)B-C

15-.Bir DNA molekülünde 1000 adenin nükleotit bulunmaktadır.Bu DNA ‘da A/S=4 olduğuna göre DNA molekülündeki toplam nükleotit sayısı kaçtır?

a)4000    b)2500
c)1250    d)10 000

16-.Arılarda döllenmiş yumurtalar bal özü ile beslendiklerinde oluşan bireyler işçi, arı sütü ile beslendiklerinde oluşan bireyler kraliçe olarak gelişir.
Beslenmeye bağlı bu farklılık aşağıdakilerden hangisiyle açıklanır?

a)Mutasyon
b)Modifikasyon
c)Krossing_over
d)Doğal seleksiyon

17- Aşağıdakilerden hangisi nükleotitlerin yapısına katılmaz?
A) Organik baz            B) Protein
C) Fosforik asit        D) Şeker

18- Kıvırcık saçlı anne ile kıvırcık saçlı babanın düz saçlı çocuğu olmuştur. Çocuğun düz saçlı olmasında aşağıdakilerden hangisinin etkili olduğu söylenebilir?
A) Kıvırcık saçlılığın çekinik olması
B) Düz saçlılığın baskın olması
C) Anne veya babada düz saçlılık geninin bulunması
D)  Anne ile babada düz saçlılık geninin bulunması

19-2000 nükleotitten meydana gelen DNA zincirinde 700 adenin olduğuna göre,sitozin sayısı ne olmalıdır?
a ) 150       b) 300
c) 600       d) 700

20-       I.   Adenin bazı
II.  Riboz şekeri
III. Glikoz
IV. Fosfat
ATP ‘nin  yapısında yukarıdakilerden hangisi bulunmaz?

A) IV            B) III               C) II           D) I

CEVAP ANAHTARI
01    D    11    C
02    C    12    C
03    D    13    C
04    A    14    D
05    C    15    B
06    B    16    B
07    C    17    B
08    A    18    D
09    D    19    B
10    C    20    B

 

Benzer Konular

8. sınıf örüntüler ve Süslemeler Çözümlü Sorular

8. sınıf örüntüler ve Süslemeler Çözümlü Sorular

8. sınıf örüntüler ve Süslemeler Çözümlü Sorular...

8.Sınıf İngilizce Testleri Soruları Çöz

8.Sınıf İngilizce Testleri Soruları Çöz

8.Sınıf İngilizce Testleri Soruları Çöz İngilizceyi sevmiyor musun ve bir çok kişi gibi sende ingilizcede...

8.Sınıf İngilizce Empathy Testleri Soruları

8.Sınıf İngilizce Empathy Testleri Soruları

8.Sınıf İngilizce Empathy Testleri Soruları İngilizceyi sevmiyor musun ve bir çok kişi gibi sende ingilizcede zorlanı...

8.Sınıf İngilizce Preferences Testleri Soruları

8.Sınıf İngilizce Preferences Testleri Soruları

8.Sınıf İngilizce Preferences Testleri Soruları İngilizceyi sevmiyor musun ve bir çok kişi gibi sende ingilizcede zorlanı...

8.Sınıf İngilizce hang around Testleri Soruları

8.Sınıf İngilizce hang around Testleri Soruları

8.Sınıf İngilizce hang around Testleri Soruları İngilizceyi sevmiyor musun ve bir çok kişi gibi sende ingilizcede...

Facebook İle Yorum Yapmaya Ne Dersin?

Facebook İle Yorum Yapmaya Ne Dersin?

Yazıya Yapılan Yorumlar

  1. Anonim diyor ki:

    keşke 5.ünitede olsa proje ödevimiz var da :(

  2. tuqba diyor ki:

    iyi ya :D

  3. Shaiya'cı diyor ki:

    :) cok iyi ama şıklayacak optik de olsa daha iyi olur

  4. fhgıfh diyor ki:

    superrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

  5. xd diyor ki:

    allah razı olsun sizden

  6. xd diyor ki:

    selen yine dört ayağının üzerine düştün

  7. xxxxxxxxxxxxxxxxxx diyor ki:

    güzellllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll

  8. selen diyor ki:

    sınav olduk 100 aldım hoca burdan sormuş haha

  9. hale diyor ki:

    cevaplar varya yukarda

  10. napcan kimlikmi çıkartıcan diyor ki:

    *****************************************************************************************************************************************************cevap ları atsanda bi kontrol etseydık …***************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************

  11. :) diyor ki:

    süper

61 Sorgu 0,559Site Haritası Site HaritasıReklam Gizlilik Politikası

Dershocasi.Net sitemizde illegal içeriklere yer verilmez. Sitemizde yer alan içeriklerle ilgili telif hakkı iddiasında bulunan kişi ya da kurumlar bizlere iletişim adresinden ulaşabilirler. İlgili içerik gerekli görüldüğü takdirde en geç 24 saat içerisinde derhal kaldırılacaktır.

Yukarı